Publicerad 18 november 2010
Textstorlek 1 2 3

Blekt Valbo föll mot Falun

Valbo gick i går kväll på en riktig mina i bortamötet med jumbon Falun.
1–4 efter första och förlust 2–7 (1-4, 0-1, 1-2) mot ett lag som inte tagit en enda trepoängare fram till i går kväll – på 17 matcher.
Det osade underskattning lång väg.
– Ja, det är lite risk för det, säger Valbos tränare Stellan Gerdin.

Relaterat

Falun vann sin första seger under ordinarie matchtid och det var välförtjänt.

Valbo ska helst glömma den här matchen omgående. Har man ambitionen att avancera i tabellen får man inte uppträda på det här sättet. Det var riktigt dåligt.

– Det såg ut som om vi suttit 50 mil i buss i ett sträck, säger Gerdin.

Gästerna spelade en usel hockey. Stillastående och oengagerat och man var tydligen inställda på att i den här matchen, mot seriens jumbolag, behövde man bara spela anfallsspel.

– Vi var oerhört taffliga i boxen. Vi borde ha varit starkare och rensat undan pucken, säger Gerdin.

Falun kom med hela laget offensivt. Någon backchecking var det inte tal om från gästerna. Mestadels gled man på skridskorna hemåt och hoppades att någon annan skulle ta tag i det defensiva spelet.

Valbo fick dock en snabb (3.41) ledning i matchen utan att anstränga sig. Kanske var det den ledningen som invaggade gästerna i någon sorts diffus säkerhet och en tro att det här grejar sig.

Därefter gjorde Falun fyra raka mål och hade 4-1 i första paus. En ledning som gav hemmaspelarna massor av energi och tro på den egna förmågan att vinna.

I mittperioden kom Valbo tillbaka något, men utan att komma närmare hemmalaget, Falun vann även den perioden.

– Vi skapade en del målchanser men som vanligt har vi svårt att sätta chanserna, säger Gerdin.

I sista perioden bevakade Falun sin ledning. De backade hem och säkrade ledningen.

¬Valbo gjorde en blek insats rakt över. Det fanns några undantag, Pontus Hörnfeldt-Ek var godkänd och Oscar Bäcklin faller inte på inställningen, i övrigt tamt.

BENGT PERSSON

FALU IF-VALBO 7–2 (4–1, 1–0, 2–1)

Första perioden: 0-1 (3.41) Patrik Linander (Pontus Hörnfeldt-Ek, Jonas Sundell), 1-1 (8.24) Marcus Andersson (Gustaf Johansson) , 2-1 (15.59) Gustaf Johansson (Marcus Andersson, Marcus Falk), 3-1 (16.59) Jonatan Lindroth (Andreas Öberg, Niklas Porter), 4-1 (17.59) Marcus Andersson (Mattias Grötting, Erik Lundin).

Andra perioden: 5-1 (5.10) Andreas Öberg (Victor Holmlund).

Tredje perioden: 5-2 (8.33) Carl-Johan Ericson (Liam Lindström, Andreas Näsman), 6-2 (12.35) Jonatan Lindroth (Mattias Grötting, Marcus Falk) spel fem mot fyra, 7-2 (14.51) Victor Holmlund (Marcus Andersson).

Skott totalt: 39-26 (22-7, 10-15, 7-4).

Utvisningar: Falun: 4x2 min. Valbo: 3x2

Domare: Johan Lené, Gävle.