لوگوی شرکت شلر

طراحی و ساخت بردهای مدار چاپی (PCB)

  • 9568

" شرکت ارتباط الکترونیک شناسا ( شلر ) " با داشتن دانش فنی لازم و کادری متخصص و مجرب که سالهای متمادی در این حیطه فعالیت نموده اند، آماده ارائه خدمات در زمینه طراحی و ساخت انواع فیبرهای مدار چاپی ( PCB ) به كليه شركت های دولتی و غیردولتی می باشد. شایان ذکر است در این شرکت، توجه به نیازهای مشتریان و پاسخگویی موثر به آنها، به طور مستمر در دستور کار مدیران و کارکنان این شرکت قرار داشته تا رضایت صد درصدی مشتریان عزیز حاصل گردد.

لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

***************************************
***************************
***********

فیبر مدار چاپی چیست ( PCB چیست؟ ):

فیبر مدار چاپی و یا همان PCB ، فیبری است به ضخامت حدود 1.6 میلیمتر، از جنس مقوای فشرده (فیبر فنلی) که قهوه ای و کرم رنگ بوده و یا از جنس الیاف پشم شیشه (فایبرگلاس)، در طرف دیگر این فیبرها یک لایه مس به صورت ورقه نازک به ضخامت 0.25 میلیمتر وجود دارد که به کمک چسب و فشار پوشانده شده است. برد مدار چاپی شامل مجموعه ای از مدارهای الکتریکی است که به شکل یک لایه، دو لایه و یا حتی چند لایه طراحی و تولید می گردند و در همه محصولات الکترونیکی حتی ساده ترین آنها استفاده می‌شوند. استاندارد جهانی تولید بردهای مدار چاپی، براساس استاندارد UL و IPC می باشد؛ امروزه طراحان این حوزه، بردها را با استفاده از نرم افزارهایی مخصوص طراحی می نمایند.

فیبر فنلیک چیست؟

این فیبر به رنگ زرد پررنگ و یا قهوه ای بوده و به راحتی سوراخ می شود و لایه مس روی آن بر اثر حرارت زیاد هویه، به راحتی جدا می شود، قیمت این نوع فیبر ارزان بوده و به همین جهت در اکثر کیت ها و مدارات رادیو، ضبط و تلویزیون و... از این فیبر استفاده می شود.

فیبر فایبرگلاس:

فیبر فایبرگلاس سبز رنگ بوده و نسبت به فیبر فنلی(از جنس مقوای فشرده) محکم تر بوده و به سختی سوراخ می شود، در مقابل حرارت مقاومت خوبی دارد و بیشتر در مدارات ماشین حساب، ویدئو، کامپیوتر و... به کار می روند.

فیبر دو رو:

این فیبر هم از نوع فنلیک می تواند باشد و هم از نوع فایبر گلاس، اختلاف آنها در این است که در هر دو طرف این فیبر یک لایه نازک از مس پوشیده شده است در نتیجه می توان از مدار حداکثر استفاده را برد.

فیبر مدار چاپی آماده (PCB آماده):

به فیبرهایی گفته می شود که بر روی آن مدارهای مختلف و یا جای پایه های آی سی و قطعات مختلف قرار دارد که قطعات را در آن قرار داده و توسط مس بقیه ارتباطات را به هم وصل می نمائیم.

طراحی و ساخت بردهای مدار چاپی(PCB)کاربرد بردهای مدار چاپی چیست؟

به عنوان مثال اگر بخواهیم یک لامپ و یک باطری را به هم وصل کنیم حداقل احتیاج به دو سیم مسی داریم، حال اگر 20 باطری و 20 لامپ داشته باشیم به همان نسبت به سیمهای بیشتری نیاز داریم، به همین نحو در یک رادیو که بایستی قطعات زیادی به همدیگر وصل شوند، چنانچه خواسته باشیم این قطعات را با سیم به هم وصل نمائیم، سیم بسیاری مصرف شده و شلوغ خواهد شد، بنابراین به جای استفاده از سیم، از خطوط ایجاد شده بر روی فیبر مسی استفاده می نمایند و برای اینکار ابتدا بایستی، نقشه مدار مورد نظر را بر روی فیبر مدار چاپی (بر روی قسمت مسی فیبر) طراحی و رسم نمود.

طریقه عایق نمودن قسمت مسی فیبر مدار چاپی(pcb):

برای آنکه خطوط مسی پس از مدتی اکسیده و خراب نشوند، بهتر است که لایه اسپری عایق روی آن پخش شود که بهترین نوع اسپری، اسپری پلاستیک 70 می باشد و در صورت نبودن آن می توان فیبر مسی را توسط یک قلم مو آغشته به روغن جلا نیز عایق کاری نمود.

تمیز نمودن فیبرهای مسی:

به کمک قلم مو و بنزین می توان فیبرها را تمیز نمود.

طراحی فانتزی بردهای مدار چاپی(PCB فانتزی):

امروزه طراحان بردهای مدار چاپی، بردها را به صورت فانتزی هم طراحی می کنند! شاید در آینده طراحی PCB به این سمت سوق پیدا کند و طراحان به اینگونه طراحی ها بیشتر روی بیاورند.

 

طراحی فانتزی بردهای مدار چاپی(PCB فانتزی)