הממסד הפוגע | 26 ביוני 2010 | 0 תגובות

המערכת הפוליטית

המערכת הפוליטית בישראל בנויה בצורה המותאמת לתפיסה המגדריסטית החוצה את המשפחה למחנות יריבים. בכנסת קיימת ועדה לקידום מעמד האשה המהווה בסיס כוח עבור הממסד המגדריסטי. הוועדה לזכויות הילד כפופה במידה רבה לאותה האידיאולוגיה שמאחורי הוועדה לקידום מעמד האשה. לאבות אין שום ייצוג בוועדות אלה ואין גם מי שייצג את האינטרס של הילד כשהוא סותר את האינטרס של האשה. ודאי שאין תפיסה הוליסטית של המשפחה כישות בפני עצמה וכתא היסודי שהחברה מורכבת ממנו וצריכה לחזקו.

לאורך השנים נוצר מצב חקיקתי ושלטוני שבו עבירות של נשים נגד גברים וכלפי ילדים (כולל ילדות, שהן כידוע נשים-לעתיד) מקבלות יחס יותר ויותר סלחני. הגיעו הדברים לכדי כך שלאחר גל של רציחות ילדים ע"י אמהותיהם ב-2008 התכנסה הוועדה לקידום מעמד האשה בכדי לדון ב"מצוקותיהן של נשים כגורם לרציחתם של ילדים" – כלומר, לתרץ רצח ילדים רכים. העסקניות השונות דרשו בדיון הזה עוד תקציבים.

מאות חוקים ותיקוני חוק, הן לגבי אלימות, הן לגבי מזונות ושאר עניינים כלכליים בין בני זוג, נערמים לאורך עשרות שנים ומתחזקים את הקומבינה שאנו כינינו נישואי חיגמיה (חתונה – ילדים – גירושין – מזונות). ועדות הכנסת פועלות בתיאום עם – ויש האומרים מופעלות על-ידי – הממסד המגדריסטי באקדמיה, ומומחיות-מטעם מוזמנות לדיונים כאשר יש צורך לתרץ חוק כזה או אחר. הבעיה הגדולה היא שאף אחד לא יודע שה"מדע" שנשות האקדמיה המגדריסטיות מביאות איתם מחוגי המגדר אינו מדעי כלל וכלל.

חברי הכנסת חיים תחת אימת העתונות, שיכולה לחסל את הקריירה של כל אחד מהם בכל רגע נתון, ובעתונות – זאת יודעים כולם – הקבוצה החזקה והמגובשת ביותר היא העתונאיות המגדריסטיות. בנוסף, מהעבודה של תנועת המשפחה עם הכנסת ה-17 התברר שגם פקידות הכנסת השונות נאמנות לממסד המגדריסטי במידה שאינה פחותה, ולפעמים אף עולה, על נאמנותן למדינה ולתפקיד שהן אמורות למלא. חלק מהפקידות האלה ממלאות תפקידים בכירים והוותק שלהן בבית המחוקקים עולה בהרבה על זה של ח"כ ממוצע. לדוגמה: לכל ועדה בכנסת יש מנהלת ועדה, ויו"ר הוועדה תלוי בה במידה רבה לזימונם וקיומם של דיונים. כוחן גדול ואם הן רוצות למנוע דיון מסודר בנושא מסויים, הן מסוגלות לעשות זאת.

נכתב על ידי: גיל רונן

גיל רונן, מייסד "הפמיליסטים", יליד 1964. אבא של ארז ותמי, עתונאי, תושב חדרה. הקים ב-1987 את עמותת "אור אדום" שפעילותה הובילה להקמת המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) במשרד המשפטים.

הנושא נגע לליבך? חלוק אותו עם אחרים!

פרסם בפייסבוק פרסם בטוויטר

השאירו תגובה בדף הזה