• 3-0 Robin Cederberg (86)

Byten

Kort

U21: Förlust i sista slutspelsmatchen

Hammarbys U21-uppställning förlorade kvällens match, den sista i slutspelsgruppen och för säsongen, med 3-0. På bortaplan blev Mjällby övermäktigt, efter en jobbig första kvart där Christophe Lallet tvingades kliva av och Michael Timisela visades ut. Målen föll sedan under matchens sista halvtimme. Tränare Mikael Hjelmberg berättar här lite om tillställningen.

Mikael Hjelmberg, Bajen-tränare, om matchen:

Vi får en olycklig start med tidig skada på Lallet och utvisning på Timisela efter bara 15 minuter. Vi försvarar oss bra under första halvlek, men får lite för korta anfall. Matchen är jämn men Mjällby har lite mer boll av förklarliga skäl.
– Vi väljer en 4-3-2 uppställning i andra halvlek, detta gjorde att vi kunde få lite längd på anfallen. Konsekvensen av det blir att vi blev svagare i ytterzonerna. Matchen är fortsatt jämn, men när Mjällby gör 1-0 på hörna efter 65 minuter, där vi absolut inte är godkända i försvarsspelet, så får vi uppförsbacke.
– Ytterligare byten gör att vi tappar i slagkraft och mot slutet gör Mjällby både 2-0 och 3-0. Utifrån förutsättningarna så gör vi en godkänd insats där slutresultatet är någon boll för mycket.